proefpersoon nl logo

Onderzoek naar de ziekte van Alzheimer bij het CHDR

De ziekte van Alzheimer
Op dit moment zijn er in Nederland ruim 270.000 mensen met dementie. Een groot deel (zo’n 70%) van alle vormen van dementie wordt veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer. Op dit moment is er alleen medicatie beschikbaar die bepaalde klachten verminderen, zoals het verbeteren van het geheugen. Een geneesmiddel is er echter nog niet. Hopelijk komt hier verandering in met nieuwe medicatie die op dit moment in ontwikkeling is.

Onderzoek is belangrijk
Het testen van nieuwe medicatie is heel erg belangrijk. Alleen dan weten we of de nieuwe middelen ook daadwerkelijk helpen de ziekte van Alzheimer bijvoorbeeld te vertragen of zelfs te voorkomen. Ook is het belangrijk goede methoden te ontwikkelen voor het opsporen en diagnosticeren van de ziekte van Alzheimer zodat een diagnose zo snel en zo gemakkelijk mogelijk gesteld kan worden.

Wat doet het Centre for Human Drug Research?
Het Centre for Human Drug Research (CHDR) is een stichting die sinds 1987 (geneesmiddelen)onderzoek doet naar ziektes die gepaard gaan met het proces van ouder worden, zoals de ziekte van Alzheimer. De onderzoeken dragen bij aan de wetenschappelijke ontwikkeling van geneesmiddelen en vinden plaats in ons onderzoekscentrum in Leiden. Het CHDR werkt samen met de klinische afdelingen van meerdere universitaire- en perifere ziekenhuizen. Bij het CHDR doen we onderzoek naar zowel nieuwe medicatie als methode ontwikkeling voor de ziekte van Alzheimer. Maar dit kunnen we niet zonder u, zowel als gezonde vrijwilliger als mensen met de ziekte van Alzheimer.


Heeft u interesse in (deelname aan) onderzoek?
Op dit moment is er geen actief onderzoek. U kunt zich altijd vrijblijvend aanmelden via onze website.


Wilt u meer informatie over onze onderzoeken?
Voor meer informatie over het CHDR en onze onderzoeken kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur op 071-524 64 64 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..