proefpersoon nl logo

Geneesmiddelenonderzoek: meld je aan in vier stappen

Geneesmiddelenonderzoek is ontzettend belangrijk om nieuwe medicijnen te vinden tegen ziekten. Het CHDR is altijd op zoek naar proefpersonen die ons willen helpen met het testen van medicijnen. In ruil daarvoor krijgen de proefpersonen een aantrekkelijke vergoeding. Neus eens rond in de lopende onderzoeken en kies het onderzoek dat bij jou past. Aanmelden doe je in de volgende vier stappen.

Stap 1: Vul het aanmeldformulier in

Als je proefpersoon wilt worden bij het CHDR kun je via de website het aanmeldformulier invullen. Hierop staan wat algemene vragen waarmee we jouw gezondheid in kaart kunnen brengen, zoals lengte en gewicht. Deze eerste gegevens helpen ons een selectie te maken in de aanmeldingen. Voor ieder onderzoek zijn immers andere in- en exclusiecriteria vereist. De informatie gebruiken we alleen binnen het CHDR. Jouw privacy is volledig gewaarborgd. Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld, nemen onze medewerkers zo snel mogelijk contact op.

Stap 2: Kennismaken tijdens een informatiegesprek

Wij vinden het belangrijk dat jij goed wordt voorgelicht over het onderzoek waaraan je mee wilt doen. Dat zijn we ook wettelijk verplicht. Daarom nodigen we je altijd uit voor een informatiegesprek in ons keurings- of onderzoekscentrum. De reiskosten die je hiervoor maakt, zijn voor eigen rekening, tenzij anders vermeld. In een uur tijd vertellen we hoe het geneesmiddelenonderzoek in elkaar steekt. Ook geven we je de informatie mee naar huis om door te lezen. Soms gaan we meteen door met de medische keuring.

Stap 3: Een medische keuring

Als je besloten hebt mee te werken aan het onderzoek, kom je langs voor een medische keuring. Deze check is belangrijk voor jouw veiligheid. Zo weten we namelijk precies hoe jouw lichamelijke conditie is. De arts controleert wat standaard zaken zoals bloeddruk en neemt wat bloed en urine af. We testen ook jouw vitale functies, zoals hart en lever. Het doel is om een algeheel beeld van jouw gezondheid te krijgen.

De medische keuring duurt ongeveer een uur. Voor de keuring en de reiskosten die je maakt, ontvang je een vergoeding. Houd er rekening mee dat je je uit moet kleden tot op het ondergoed. Als je voldoet aan de eisen van het onderzoek, kunnen we starten. We plannen het onderzoek vaak binnen drie weken na de keuring. Word je afgekeurd? Dat betekent niet per se dat je ziek bent, maar dat je niet geschikt bent voor het onderzoek.

Voor patiënten gelden uiteraard andere regels bij de medische keuring.

Stap 4: Het geneesmiddelenonderzoek

Op de dag van het onderzoek kom je naar ons onderzoekscentrum aan de Zernikedreef 8 in Leiden. Dat is goed bereikbaar vanaf de snelweg en ligt vlak bij het station. We heten je welkom en geven je een rondleiding. Voordat we echt beginnen aan het onderzoek controleren we met een aantal korte tests of je nog steeds gezond bent. Het kan zijn dat we de bloeddruk meten of een alcohol- of urinetest doen. Als alles in orde is, kan het geneesmiddelenonderzoek van start.

Lees meer over het verblijf in de kliniek

Het CHDR is een stichting zonder winstoogmerk die voor zijn onderzoeken afhankelijk is van vrijwilligers. Help de wetenschap vooruit en meld je aan als proefpersoon.

Meld je direct aan