proefpersoon nl logo

Meedoen aan onderzoek bij het CHDR

Als je wilt meedoen aan medisch onderzoek bij het CHDR, verblijf je in ons onderzoekscentrum. Dat hebben wij speciaal gebouwd voor onze vrijwilligers en is van alle gemakken voorzien. Veel proefpersonen koppelen aan ons terug dat ze volledig tot rust komen in de kliniek. Even de dagelijkse beslommeringen achter je laten en eindelijk tijd om dat spannende boek te lezen of de lesstof van een examen eens goed door te nemen. Tegelijkertijd doe je ook nog eens iets goeds voor een ander.

Geniet van de skyline van Leiden

Ons onderzoekscentrum in Leiden telt zeven verdiepingen. De bovenste drie daarvan zijn gereserveerd voor vrijwilligers. Door de hoge ramen valt veel daglicht binnen. Het uitzicht is bovendien prachtig: de vrijwilligers kijken uit over het Bio Science Park en de skyline van Leiden. Het CHDR ligt op een steenworp afstand van het Centraal Station en is bovendien goed bereikbaar vanaf de snelweg. De auto parkeer je gemakkelijk voor de deur.

Het verblijf

Voor korte verblijven hebben we tweepersoonskamers. Hier slapen de vrijwilligers en kunnen ze op hun gemak televisie kijken of een boekje lezen. Even geen behoefte aan andere mensen? Dan trek je gewoon het gordijn rond jouw bed dicht. De toiletten en douches deel je met de andere vrijwilligers.

Als we je welkom heten, leggen we je meteen even de huisregels uit. Er zijn namelijk vaste tijden voor eten, slapen, opstaan en onderzoeken. Alle tijd die je niet kwijt bent aan onderzoeken, is vrije tijd. Je mag zelf beslissen hoe je deze invult.

All-inclusive

Voor het verblijf in de kliniek neem je dezelfde spullen mee als wanneer je op all-inclusive vakantie zou gaan. Wij verzorgen bedlinnen en handdoeken, zelf neem je eigen toiletartikelen en schone kleding mee. Hoewel wij veel vermaak in huis hebben, is het altijd slim om zelf een fijn leesboek of een laptop mee te nemen. Zo weet je zeker dat je je niet gaat vervelen. Natuurlijk staat het je ook vrij om een potje tafelvoetbal te spelen, een pingpongcompetitie te starten of een game te spelen op een van onze spelcomputers. Uiteraard is er ook wifi.

Voel je thuis

Wij vinden het belangrijk dat je op je gemak bent tijdens het verblijf in het onderzoekscentrum. We hebben de kliniek zo gezellig mogelijk ingericht. Op elke verdieping vind je een huiskamer met een zachte bank, een eettafel, een keukentje en diverse soorten multimedia. Organiseer gerust een gametoernooi met andere vrijwilligers.

De beperkingen van meedoen aan onderzoek

Meedoen aan onderzoek zorgt voor een aantal beperkingen. Zo mag je gedurende jouw verblijf in de kliniek niet naar buiten. Een frisse neus kun je halen op ons dakterras. Ook roken en cafeïne zijn verboden en het is niet toegestaan om zelf eten mee te nemen. In de keukentjes van het CHDR vind je alles wat je nodig hebt, zoals cafeïnevrije koffie, thee, tussendoortjes en vers fruit. Onze medewerkers dienen bovendien drie keer per dag een maaltijdbuffet op.

Kom volledig tot rust en doe iets goeds voor een ander: meedoen aan medisch onderzoek is zo gek nog niet. Het CHDR is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Meld je aan