proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de veiligheid en verdraagbaarheid van een nieuw middel in patiënten met artritis

man vrouw Vanaf 18 jaar vergoeding Vergoeding € 1.190,-
 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij 12 mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met artritis (reuma of artrose) en een gezwollen (ontstoken) vingergewricht. Wij zoeken vrijwilligers die een chirurgische ingreep van een vingergewricht verwachten te ondergaan.

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt de veiligheid en verdraagbaarheid van een nieuw middel, dat wordt ontwikkeld voor de behandeling van artritis, onderzocht. Het middel wordt ontwikkeld om gewrichtsontsteking te verminderen. Het middel wordt toegediend door middel van een injectie in het ontstoken vingergewricht.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 3 uur) inclusief een MRI scan waarvoor u naar het LUMC moet.
Het onderzoek start met een studiedag waarop het middel in het ontstoken vingergewricht wordt ingespoten De volgende dag komt u terug voor een bezoek en 3 dagen daarna bellen we u. Vervolgens komt u binnen 24 weken nog 8 keer terug voor een bezoek (max. 3 uur). Gedurende 5 jaar na het inspuiten vindt jaarlijks een telefonische afspraak plaats.

De planning gaat in overleg met de onderzoeker.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 1.190,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 125km enkele reis, of eventueel taxikosten tot een afstand van 15-20km) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van cookies

Lees meer

Akkoord