proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar het effect van 2 bestaande antibiotica op acne in het gezicht

man vrouw 18 - 45 jaar vergoeding Vergoeding € 1.214,-    

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar met een lichte huid en acne in het gezicht.

Wij zoeken vrijwilligers met minimaal 5 ontstoken plekjes (papules en pustules, zie afbeelding) in het gezicht.

 

acne voorbeeld

 

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt het effect van twee bestaande antibiotica (erythromycine gel en clindamycine lotion) op acne in het gezicht onderzocht. Waarom sommige mensen last krijgen van acne is niet volledig duidelijk. Wel is het zo dat een aantal factoren een rol spelen bij het ontstaan van acne: hormonen, talgproductie, bacteriën op de huid en ontsteking. Het is bekend dat antibiotica de acne kan verminderen, het is alleen niet duidelijk hoe dit precies gebeurt. Voor dit onderzoek breng je gedurende 4 weken, tweemaal per dag, een gel of lotion aan op het gezicht. Naast het onderzoeksmiddel mag je een verzachtende dag- en/of nachtcrème aanbrengen op de huid. Dit onderzoek is erop gericht om de effecten van antibiotica beter in kaart te brengen.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring met dermatologisch onderzoek (duur: 1,5 uur).

Het onderzoek bestaat uit 5 losse bezoeken van 1 uur en een nakeuring.

Thuis ga je gedurende 4 weken 2x daags het onderzoeksmiddel aanbrengen op het gezicht, een digitaal dagboek bijhouden en elke dag 3 selfies maken.

Onderzoeksdagen vallen op een dinsdag of op een woensdag. De planning gaat in overleg met de onderzoeker.

Bijzondere omstandigheden:

Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen gaat in overleg met de studie-arts. Gedurende het onderzoek en vanaf 3 weken voor de start dient langdurige blootstelling van het gezicht aan de zon (bijv. zonnebaden en de zonnebank) vermeden te worden. Iedere 6 uur voorafgaand aan een huidmeting mag je de te onderzoeken huidplekken niet wassen of nat maken.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van € 1.214,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.