Een onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van een nieuw middel voor de behandeling van acné.

Deelnemerscategorie:
Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen (18 t/m 45 jaar) met acné in het gezicht.

Het onderzoek:
Het belangrijkste doel van dit onderzoek is om de werkzaamheid en veiligheid van een nieuw middel te onderzoeken bij proefpersonen met matig tot ernstig ontstoken acné. Ook wordt onderzocht hoe snel het middel na toediening in het bloed verschijnt en wanneer het daaruit weer verdwijnt. Daarnaast worden ook de effecten van het middel op het afweersysteem van het lichaam onderzocht. Het afweersysteem beschermt het lichaam tegen infecties. Voor registratie van het nieuwe middel is onderzoek bij patiënten nodig. Tot nu toe zijn ongeveer 130 proefpersonen met het nieuwe middel behandeld. Het middel wordt toegediend door middel van een onderhuidse injectie.

Planning:
Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1 uur).

Het onderzoek bestaat uit een behandelperiode van 24 weken en een controleperiode van 13 weken. In totaal bestaat het onderzoek uit 9 bezoeken:
- 7 bezoeken tijdens de behandelperiode
- 2 bezoeken tijdens de controleperiode

De studie duurt van keuring tot nakeuring ongeveer 41 weken.

De planning gaat in overleg met de studie-arts.

Bijzondere omstandigheden:
Wij vragen de vrijwilligers om gedurende hun verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen.
Het gebruik van geneesmiddelen gaat in overleg met de studiearts.

Vergoeding:
Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding tussen de € 790,00 en € 1.190,00. De vergoeding is afhankelijk van het feit of u kiest voor deelname aan een optioneel extra onderzoek, namelijk het afnemen van een aantal huidbiopten. Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 125km enkele reis) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Algemene informatie:
Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

> Aanmeldformulier