CHDR, Centre for Human Drug Research

CHDR staat voor Centre for Human Drug Research. In ons onderzoekscentrum op het Bio Science Park in Leiden doen wij onderzoek naar de werking van geneesmiddelen bij mensen. Dat doen we met zo’n 150 vaste medewerkers.

Voorop in Nederland
In 1987 heeft directeur Adam Cohen het Centre for Human Drug Research opgezet. Het Leids Universitair Medisch Centrum (toen nog Academisch Ziekenhuis Leiden) wilde destijds het medicijnonderzoek beter structureren en de opgedane kennis steviger bundelen. Ook nu nog werken we nauw samen met het LUMC en de Universiteit Leiden. We ontwikkelen steeds betere methoden en technieken voor het klinisch testen van geneesmiddelen. Daarmee lopen we voorop in Nederland. 

Onze opdrachtgevers
We doen onderzoek in opdracht van verschillende internationale farmaceutische bedrijven.

Moderne faciliteiten
Onze moderne onderzoeksafdeling heeft alle faciliteiten voor hoogwaardig onderzoek binnen handbereik: een groot laboratorium en verschillende keurings- en onderzoeksruimtes. Voor de vrijwilligers hebben wij meerdere slaapkamers (maximaal 2 personen per kamer) en twee grote recreatieruimtes voor wat ontspanning. Daarnaast hebben wij ook hotelkamers met een eigen toilet en douche, speciaal voor de wat langere verblijven. Om zo nu en dan een frisse neus te halen of te genieten van de zon, kunnen de proefpersonen gebruik maken van onze binnentuin op de 7e verdieping. We doen er alles aan om het verblijf op onze onderzoeksafdeling zo prettig mogelijk te maken. Ons onderzoek draait tenslotte om de medewerking van onze vrijwilligers.

Voorlichtingsfilm >