proefpersoon nl logo

Waarom jij proefpersoon voor medisch onderzoek wilt worden

Geneesmiddelenonderzoek bij mensen is de enige manier om erachter te komen of een nieuw medicijn veilig is en of het werkt. Misschien heb je wel een familielid met een bepaalde ziekte en wil je jouw steentje bijdragen. Misschien heb je gewoon tijd over of wil je iets goeds doen voor een ander. Er zijn genoeg redenen om je aan te melden als proefpersoon voor medisch onderzoek.

Meer over aanmelden

Een financiële vergoeding

Het CHDR zet zich in voor betere medicijnen. Om geneesmiddelenonderzoek uit te kunnen voeren hebben we proefpersonen nodig. Deze vrijwilligers ontvangen voor hun deelname een financiële vergoeding. Deze vergoedingen zijn gebaseerd op hoe intensief de onderzoeken zijn en hoeveel tijd je kwijt bent, niet op risico. Je ontvangt ook een reiskostenvergoeding. Binnen vier weken nadat het onderzoek is afgerond staat het geld op jouw rekening.

Lees meer over de vergoeding

Educatie betekent ontwikkeling

Met jouw hulp kunnen we medicijnen, methoden en behandelingen steeds weer verbeteren. Het CHDR is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. De resultaten van jouw tests komen dan ook de hele medische wetenschap ten goede. In de snel veranderende medische wereld betekent stilstand achteruitgang. Wij stoppen daarom veel geld in educatie, zodat anderen kunnen profiteren van de door ons opgedane kennis.

Over het CHDR

Welke proefpersonen we nodig hebben voor medisch onderzoek

Het CHDR onderscheidt twee soorten proefpersonen voor medisch onderzoek: patiënten en gezonde mensen. Wetenschappelijk onderzoek met patiënten is nodig om betere behandelingen te kunnen ontwikkelen voor aandoeningen. Zij dragen bij aan een betere toekomst voor een ander, net als gezonde vrijwilligers. Onderzoeken met gezonde proefpersonen zijn nodig om te testen hoe mensen reageren op nieuwe medicijnen. Beide categorieën zijn erg belangrijk en wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Word proefpersoon en draag bij aan beter medisch onderzoek. Het CHDR heeft jouw hulp hard nodig.

Meld je direct aan