proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel voor de behandeling van een zenuwziekte. Deel A. 

man 18 - 55 jaar niet roken   Niet roken    
onderzoeksdagen 3 onderzoeksdagen
terug komen 3 korte bezoeken
vergoeding Vergoeding € 1.093,-

 

 

Direct aanmelden

 

Deelnemerscategorie:

 • Gezonde mannen en vrouwen tussen de 18-55 jaar
 • Die niet roken.
 • Die geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

Het onderzoeksmiddel is een nieuw medicijn dat ontwikkeld wordt als onderdeel van de behandeling van adrenomyeloneuropathie (AMN). AMN is een ziekte die veroorzaakt wordt door een beschadiging in het DNADeze afwijking zorgt voor schade aan zenuwcellen in de hersenen, het ruggenmerg, en de rest van het lichaam. Dit leidt tot incontinentie, loopproblemen en verlamming van de benen. 

De verwachting is dat het onderzoeksmiddel de schade aan zenuwcellen van de hersenen en ruggenmerg en in de rest van het lichaam zal doen afnemen. In dit onderzoek wordt onderzocht hoe veilig het onderzoeksmiddel is wanneer het wordt toegediend aan gezonde vrijwilligers. Het onderzoeksmiddel is nog niet eerder aan mensen toegediend.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek:

 • Informatiegesprek (duur: 1 uur)
 • Medische keuring (duur: 1 uur)
 • Training voor hersenfunctiemetingen (duur: 1 uur)
 • 24-uurs monitoring van uw hartritme. Je zal een apparaat (holter) meekrijgen, dit zal thuis je hartritme voor 24 uur monitoren. Het apparaat is via draden aangesloten op plakkers op je huidJe kunt niet douchen terwijl je het holter apparaat draagt. Het inleveren van het holterapparaat is de dag daarna.

Het onderzoek:

 • 1 studieperiode van 3 dagen en 2 nachten
 • 3 korte bezoeken
 • Nakeuring

 

 • Bekijk de volledige planning voor het Ontstekingsremmer Onderzoek. Deel A

  Groep 1

  Studieperiode 1
  di 30 nov 18:00 uur t/m
  do 2 dec 15:00 uur

   

  Terugkombezoek

  vr 3 dec

  do 9 dec

  Studieperiode 2
  di 14 dec 18:00 uur t/m
  do 16 dec 15:00 uur

   

  Terugkombezoek

  vr 17 dec

  Nakeuring 
  do 23 dec 

   

  Groep 2

  Studieperiode 1
  ma 13 dec 18.00 uur t/m
  wo 15 dec 15.00 uur

   

  Terugkombezoek

  do 16 dec

  wo 22 dec

  Studieperiode 2
  ma 27 dec 18.00 uur t/m
  wo 29 dec 15.00 uur

   

  Terugkombezoek

  do 30 dec

  Nakeuring 
  wo 5 jan

   

  Groep 3

  Studieperiode 1
  ma 20 dec 18.00 uur t/m
  wo 22 dec 15.00 uur

   

  Terugkombezoek

  do 23 dec

  wo 29 dec

  Studieperiode 2
  ma 3 jan 18.00 uur t/m
  wo 5 jan 15.00 uur

   

  Terugkombezoek

  do 6 jan

  Nakeuring 
  wo 12 jan

   

Bijzondere omstandigheden:

 • Alcohol: niet toegestaan vanaf 24 uur voor de medische keuring en vanaf 24 uur voor ieder bezoek op het CHDR. Tussen de onderzoeksdagen is het niet toegestaan om gemiddeld meer dan 2 eenheden alcohol per dag te nuttigen(1 eenheid is ongeveer 200 mL bier, 125 mL wijn, 25 mL sterke drank).
 • Roken: roken is niet toegestaan vanaf 3 maanden voor keuring tot en met de nakeuring. Daarnaast is het gebruik van elektronische sigaretten of nicotinepleisters niet toegestaan. Daarom kunnen rokers niet meedoen aan het onderzoek.
 • Cafeïne-houdende producten: chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 5 dagen voor de onderzoeksperiode tot en met het eind van dat bezoek.
 • Grapefruit(sap), bitter lemon en tonic: het is niet toegestaan deze producten te eten of drinken vanaf 14 dagen voor de eerste onderzoeksdag tot en met de nakeuring.
 • Kruisbloemige groenten (de meeste koolsoorten, broccoli, waterkers, spruiten, koolrabi en paksoi): het is niet toegestaan deze producten tenuttigenvanaf 7 dagen voor de onderzoeksperiode tot en met de nakeuring.
 • Drugs: niet toegestaan vanaf 3 maanden voor de keuring tot en met het einde van het onderzoek. Maanzaad kan leiden tot een positieve ‘drugs’ uitslag en dient daarom vermeden te worden.Dit geldt ook voor het ‘passief meeroken van cannabis’.
 • Geneesmiddelen en voedingssupplementen: niet toegestaan vanaf 28 dagen voor de eerste onderzoeksdag tot en met de nakeuring.
 • Intensieve fysieke inspanningen: niet toegestaan vanaf 48 uur voor de medische keuring tot en met het eind van het onderzoek.
 • Anticonceptie: een betrouwbare vorm van anticonceptie is vereist voor mannen en vrouwen. Anticonceptie op basis van oestrogenenen/of progesteron (bv. de pil en Mirena spiraal) is niet toegestaan.
 • Coronavirus: bij een deel van de bezoeken aan de onderzoeksinstelling word je getest op het coronavirus met een sneltest. Bij de keuring is dit niet nodig. Om verspreiding van het coronavirus te beperken zijn de huisregels voor het verblijf aan het CHDR aangepast (je ontvangt uitgebreide schriftelijke informatie). Meer informatie over coronamaatregelen bij het CHDR. . Meer informatie over coronamaatregelen bij het CHDR.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van € 1.093,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis).

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Wij maken dan een veilige kopie en dekken overbodige gegevens af zoals bijvoorbeeld jouw burgerservicenummer (BSN). Met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.